Syökä Web Mobilen?

Web 2.0 on kaikessa epämääräisyydessään kaapannut itselleen merkittävän asemaan verkkoja ja Internetiä eniten käyttävien hörhöjen piirissä. Myönnän lukeutuvani näihin; suurkuluttajiin. Suomalaisena sisupussina mietin kuitenkin, miten mobilen asema voisi säilyä, kasvaa ja kehittyä? Myytyjen kännyköiden valossa huoleni internetin kannibalistisista vaikutuksista on nurinkurinen, koska maailman mittaluokassa mobilelaitteita tulee olemaan monin verroin enemmän kuin Internet-yhteyksiä.

AJANKÄYTTÖ

Mobilen käyttäjät eivät kuitenkaan käytä verkkoja ja palveluja tuntitolkulla. Mobile-käyttäjä tekee vain pieniä pyrähdyksi. Tekstiviestit ja soittoäänet ovat pätkätuotteita. Internet säilyttää aseman työhevosena. Monitoimikännykästä katsotaan vain kaikista kiireisimmät asiat.

MIKROMAKSAMINEN

Kun puhumme netin ja mobilen konvergenssista, ajattelemme ehkä väärin, kun oletamme, että nämä maailmat yhdentyvät ja limittyvät siististi toistensa päälle. Ehkä mobile-palvelut kurottautuvat johonkin tuntemattomaan uuteen suuntaan? Maksamiseen? Mobilesta ehkä tulee lompakko ja tunnistamisen väline. Sen avulla mennään pankkiin, maksetaan laskuja, ostetaan leffa- tai lätkälippuja. Onko mikromaksaminen mobilessa web-selailua tärkeämpi tehtävä?

TOISAALTA

  1. YouTube toimii multimediakännykässä
  2. Sähköpostin lukeminen onnistuu (mutta onko s-posti menneen ajan tuote?)
  3. Podcastit ja iTunet kulkevat puhelimeen
  4. Puhelimella voi tehdä sisältöä: mobcasting on mielenkiintoinen mahdollisuus
  5. Mutta paljon puhuttu „User Generated Content“ on harvojen hupia. Vain prosentti (1 %) meistä tuottaa uutta sisältöä internetiin. Suurin osa etsii, hakee, selaa, kulutta verkkosisältöä ja viihdyttää itseään.

Ein Kommentar zu “Syökä Web Mobilen?

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s