Kuiskauksia Silikonilaaksosta

Silikonilaakso mobilisoi, Web 2.0 jälkeen tulee muutamia uusia Buzz-sanoja. Yksi näistä on mobiilin ja internetin yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi: webin ja mobilen konvergenssi odottaa nurkan takana. Outoja sanoja on tarjolla: Convergence ja Ubiquitous Computing. Suomen suuri sininen hakee henkilöä sementoimaan Nokian asemaa globaalina teknologian ja innovaatioiden johtajana. Firma etsii kommunikaatiomanageria, joka profiloi Nokian tutkimustoimintaa. Tehtävänä lienee kiertää autotalleja ja innovaatiopajoja sekä ylläpitää korkeaa profiilia uusien kumppaneiden löytämiseksi

PROPELLIPÄÄT

Oletettavasti kyse on Silikonilaaksossa toimivien propellipäiden innostaminen yhteistyöhön suomalaisten kanssa. Länsirannikon pelikenttää ei voi jättää tuuliajolle. Siellä tapahtuu paljon, trendejä luodaan, teknohipit saattavat keksiä iPhoneakin kinkkisempää päänvaivaa. Mobilen nousu kutkuttaa kaikkia. Jokaisella suurella Web + Phone toimijalla on strategiakartat ja fläppitauluarkit seinillä. Puhekeskeinen tietokone on tulossa. Hakukeskeinen puhelin on tulossa.

GOOGLE + YOUT TUBE + IPHONE = SEURAAVA MOBIILI SUKUPOLVI

iPhone oli uuden pelitilanteen avaus. Se ei jää siihen. Uudet tuulet puhaltavat. Mobiili ilmastonmuutos nostaa lämpötilaa. Tuotteiden litteysastetta joudutaan nopeasti lisäämään. Näyttöjä on pakko suurentaa, koska suomalaiset poliitikotkin käyttävät YouTubea. Eihän siitä mitään tule, jos pärstä jääkin postimerkin kokoiseksi mobiilivehkeessä ja demarit sijoittavat isoja kuvia ja julisteita katujen varsille. Entä jos äänestysnumero ei näy kunnolla? Tähän tarvitaan nopea korjaus. En vielä maininnut podcasteja, enkä painottanut sitä, että amerikassa on kohta presidenttivaalit. Silloin näemme, millainen tsunami ja katriina kulkee kannettavien laitteiden kautta äänestäjien tajuntaan.

MAKSAMINEN

KushCash is a mobile payments solution that launched in 2005, and they’re pushing out a new version of the service this morning. Back in 2005, mobile person-to-person payments were seen as a viable niche, since PayPal didn’t yet have a mobile product. KushCash promoted their product to the urban elite – the surf and skater crowds in Southern California where the company is based. Their world changed significantly in March 2006 when PayPal Mobile launched.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s