Taskutelkkari tulee

Nokia, Apple, Ericsson, LG Prada, you name it, kaikki nämä tavoittelevat sitä, että kannamme telkkaria taskussa. Puhelimista on tehty pienempiä ja pienempiä. Minä uskon näyttöruudun koon kasvuun. Alla olevassa kuvassa näkyy, mitä suuremman kuvaruudun ja ohuemman designen merkitys on.

Your life in my pocket

2 Kommentare zu „Taskutelkkari tulee

  1. Vasta sitten asiassa on mieltä, kun asianomaisesta värkistä siirtyy signaali silmälaseihin; samalla päästään todennäköisesti valkokankaan kokoiseen näkymään.

  2. Olet oikeassa, olen samaa mieltä. Näen, että AppleTV eli iTV on askel oikeaan suuntaan. Pienen ruudun kapeasta maailmankuvasta päästään seinän kokoisiin heijastuksiin. Tämä siirto-muunnos-pienest-suureen-ja-päinvastoin tulee varmaan nopeasti lisääntymään. Pieni ruutu tukee vain Hetki-TV toimintaa: työ- tai viihdeperusteista muutaman minuutin videota „kun on hetki aikaa“. En minä katsoisi leffaa tai saippuasarjaa kännykästä. Oletan myös, että vanhan perinnetelkkarin sisältötarjonta muuttuu on-demand suuntaan. Nykyinen tarjonta tukee huonosti Hetki-TV ajatusta. YouTube kaltainen User Generated Content lisää Hetki-TV:n mielekkyyttä. Henkilökohtaisesti ajattelen erilaisia yrityselämää palvelevia tiedotusmuotoja. YLE ja MTV 3 ja mitä näitä on eivät tule pysymään tässä leikissä mukana. Näiden firmojen ajatusmaailma on 50-luvulta. Perinteitäkin pitää kunnioittaa; en tarkoita määritelmälläni pahaa. Hetki-TV on vain tiedonvälityksen uusi muoto, joka mahdollistaa uusia asioita, mutta suurempaa ruutua minäkin kaipaan mobiililaitteisiin. Applen ja LG:n Prada avaukset ovat mielenkiintoisia.

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s